Американският долар нарасна

Представители на Фед говорят за нормализиране на монетарната политика

Американският долар нарасна

Валутни пазари

Американският долар нарасна вчера след изказванията на няколко представители на Фед, които призоваха за по-скорошно покачване на лихвите и по-бързо нормализиране на монетарната политика.

Евро/долар е обратно в рейнджа след неуспеха да пробие зоната на съпротива между 1.14 и 1.15. В краткосрочен план 50-дневната пълзяща средна на 1.1299 би трябвало да дава добра подкрепа.

Кабелът остана без промяна въпреки речта на Карни за риска от излизането на Великобритания от еврозоната. При макроновините излезе доклада за инфлацията на АЦБ, който показа по-ниски прогнози за икономическия ръст и инфлацията през 2016.

Йената продължава да е слаба заради закриването на дълги позиции в нея от страна на инвеститорите.

Лихви

Доходността по лихвите нарасна вчера в целия свят. Тази по американските книжа получи сила от агресивните коментари на представители на Фед.

Суровини 

Златото не успя да задържи печалбите от предния ден заради силата на долара. Доклад на световния златен съвет показа, че интереса на инвеститорите към метала остава голям.

При индустриалните метали медта продължи да консолидира следвайки разпродажбите в началото на месеца. Медта проби дъното от април и завърши деня със загуби от 1.4%.

Петролът нарасна за втори пореден ден след новината за спад на производството в САЩ. Междувременно производството от Нигерия, Либия и Венецуела е спаднало с почти половин милион барела спрямо нивата от преди година и това също дава сила на петрола.

Капиталови пазари

 Европейските борсови индекси паднаха след слабата сесия в Азия, слабите корпоративни резултати и предупрежденията на АЦБ за щетите от напускането на Великобритания от еврозоната.

Американските акции върнаха първоначалните загуби благодарение на ръста на петрола, който компенсира новите загуби на книжата на Епъл.

Коментари: 0