Американският университет стартира нова стипендиантска програма

Тя ще финансира целия период на обучение в АУБ на най-добрите проекти с положително обществено въздействие

Американският университет стартира нова стипендиантска програма
1536 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Американският университет в България обяви стартирането на нова стипендиантска програма, която ще подкрепи финансово зрелостници с изключително социално въздействие върху общностите, в които живеят. 

Rising Impactors ще предоставя възможност на млади хора, които с делата си са допринесли за положителна промяна в своята общност. Те ще могат да получат качествено образование, така че да продължат да бъдат носители на позитивната промяна в обществото. 

Стипендиантската програма е съвместна дългосрочна инициатива на АУБ и бизнеса в България. Тя ще осигури пълни стипендии на новопостъпили студенти в Американския университет в България за целия период на обучението им. 

Желаещите да се включат в нея ще трябва да презентират своите проекти с положително обществено въздействие, които са стартирали или осъществили пред компаниите и организациите, подкрепили програмата. 

Rising Impactors е отворена за всички ученици в 12 клас, а първите стипендии ще бъдат избрани на специална комисия. Проектите ще бъдат обективно оценявани както от гледна точка на дълготрайността и възможностите за надграждане на положителната обществена промяна, която предизвикват, така и от гледна точка на броя хора, облагодетелствани от тази положителна промяна.

Програмата се финансира с дарения от компании, фондации и частни лица. Принос към каузата има и президентът Росен Плевнелиев (мандат 2012-2017 г.), който предостави финансова подкрепа в полза на програмата. 

"Ентусиазиран съм за новата стипендиантска програма Rising Impactors. Тя ще даде възможност на ново поколение от млади лидери на България, носещи духа на промяната, да получат качествено образование, което да им помогне да трансформират обществото. Аз вярвам, че те са хората, които имат потенциала да направят България още по-добро място за живот и развитие", коментира д-р Стивън Съливан, президент на АУБ.Подкрепи Economic.bg