Американско издание постави България на второ място за винен туризъм в света

Страната ни изпреварва Франция и Италия

Американско издание постави България на второ място за винен туризъм в света
4010 ~ 1 мин. четене

Известното американско списание Winemag, което пише само за вино и гурме култура, класира България на второ място като най-добра дестинация за винен туризъм. Страната ни е представена от Пловдив и Тракийската низина с прекрасните сортове грозде, които се произвеждат там, както и прекрасните изби и места за посещение, древна култура и модерни вина.  

"Заобиколена от Черно море на изток и Гърция на юг, Тракийската низина в България съчетава археологически чудеса със съвременни вина". Така изданието описва България, която заема второ място в подреждането. 

Първото място в класацията на Winemag е за Аржентина с град Кафаяте, където се произвежда червеният винен сорт грозде Малбек високо в планините. Третото място е за Канарските острови, които произвеждат вино в Испания. Интересното там е, че лозовите масиви растат във вулканични скали.  

Топ 5 се допълва от Марлборо, Нова Зеландия и Прованс, Франция. Шестата позиция е за Лондон, Великобритания, а на седмо място се нарежда Калистога, САЩ. Сицилия в Италия е на осмо място в класацията, а на девето в списъка е Рейна, Германия. Десетата позиция е за Худ Ривър, САЩ. 

Подкрепи Economic.bg