Ананиев позволи провеждането на конференции и семинари

При условие, че се спазват противоепидемичните мерки

Ананиев позволи провеждането на конференции и семинари

Снимка: Pixabay

2021 ~ 1 мин. четене
От днес, 30 май, със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев се позволява провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения. Условието е събитията да се случват при до 30% заетост на местата от общия капацитет. Изложбите също са сред позволените мероприятия. 

Новината идва след проведената по-рано днес среща между премиера Бойко Борисов и представители на Българското конгресно бюро, на която участваха също министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб.

„Пред последната седмица нивото на заболеваемост непрекъснато намалява. От данните, с които разполагат здравните власти, може да предприемем поредната стъпка за разхлабване на мерките и да се разрешат пореден тип мероприятия“, коментира на нея премиерът Борисов. 

Припомняме, че от 1 юни, се разрешава и посещението на закритите площи на ресторанти,  заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, в т.ч и тези в търговски центрове тип МОЛ, барове, с изключение на дискотеки, пиано-бар и нощен бар.

Разрешават се и всички извънкласни занимания. 

Коментари: 0