Българското футболно първенство ще бъде подновено

Отборите от първа и втора професионална лига ще играят на празни стадиони заради противоепидемичните мерки

Българското футболно първенство ще бъде подновено

Снимка: Economic.bg/Архив

1168 ~ 1 мин. четене

От 5 юни футболното първенство в България ще бъде подновено, пише в една от заповедите на здравния министър Кирил Ананиев, публикувани късно тази вечер. Там се посочва, че тренировките на клубовете от първа и втора професионална лига могат да започнат на 15 май, като ще имат три седмици за подготовка. Условието е, че отборите ще трябва да играят на празни терени като противоепидемична мярка.

Също така със заповедта се позволява възстановяване на тренировъчния процес за спортистите в Програмата за олимпийската подготовка за 2021 г., като условието е, че това може да става единствено в определените за целта специализирани спортни бази. Припомняме, че XXXII летни олимпийски игри в Токио бяха отложени с една година заради пандемията от Covid-19.

Провеждането на масови спортни мероприятия на открити и на закрити места (в спортни центрове, фитнес зали, клубове и други) остава забранено до 14 юни. Изключение от забраната се допуска за колективно спортуване за аматьори с до 12 участника (футбол, баскетбол, волейбол и др.), без състезателен характер, без публика и само на открити места.

Коментари: 0