Ангелов подписа заповедта за разхлабване на мерките

Ангелов подписа заповедта за разхлабване на мерките

Снимка: Красимир Свраков

Симона Димитрова Автор: Симона Димитрова

Министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов подписа заповедта за разхлабване на мерките в страната. Чрез нея от утре се отварят стадионите, като на трибуните ще се допускат фенове, които заемат 30% от капацитета на стадиона или до 1000 човека в сектор, като мярката важи само на открито.

В заповедта е записано, че провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи, организирани от юридически и физически лица се допуска при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 м, носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция.

Днес Ангелов обяви че от 1 мaй в страната ще се влиза пo тpи нaчинa – c oтpицaтeлeн РСR/aнтигeнeн тecт, зaвъpшeнa вaĸcинaция и c дoĸyмeнт зa пpeбoлeдyвaнe нa зaбoлявaнeтo, нe пoвeчe oт 6 мeceцa пpeди дaтaтa нa влизaнe в cтpaнaтa. Като преболедуване се доказва с резултат от положителен PCR или бърз тест и периодът, в който може да се ползва е 14 дни след него до 6 месеца.

Коментари: 0