\"Анонимните\" хакнаха 5500 акаунта на ИД

Хакерите постигнаха първи успехи срещу групировката

\
4190 ~ 1 мин. четене

След като „Анонимните“ обявиха война на „Ислямска държава“ заради атентатите в Париж, организацията вече отчете първите си успехи. Хакерите твърдят, че около 5500 акаунта в Twitter и в други сайтове, свързани с предполагаеми членове на ИДИЛ, са били деактивирани, пише Wired. Според Independent поне един от случаите се касае за адрес на ИДИЛ.

В същото време и приятелски настроени към ИДИЛ акаунти реагираха на заплахата. Симпатизанти на групировката са се обърнали чрез услугата за съобщения Telegram към своите последователи, пише Business Insider. В отговора преди всичко ставало дума за начините за защита срещу кибератаки от "Анонимните". „Не отваряйте непознати връзки, винаги променяйте своя IP адрес и не говорете с потребители, които не познавате в Instagram", гласят съветите на организацията.

Във понеделник хакерската група „Анонимните” обяви тотална война на Ислямска държава след кървавите атаки в Париж. Мисията за изкореняване на терористичната пропаганда беше обявена чрез видео, разпространено в световните видеоканали.

Международната група активисти защити и френските кибер граници след атентата срещу „Шарли Ебдо”, използвайки онлайн кампанията#OpISIS.

През годината тя е проследила, хакнала и докладвала хиляди Twitter акаунти на свързани с членове на Ислямска държава. Според данни от скорошен доклад става дума за 101 000 акаунта и 5 900 пропагандни видеа.   

Подкрепи Economic.bg