АПИ: Безпроблемно се осъществява движението по „Тракия“

Агенцията припомня ограниченията по пътя

АПИ: Безпроблемно се осъществява движението по „Тракия“
488 ~ 2 мин. четене

След като през последните летни уикенди всяка седмица се образуваха задръствания по магистрала „Тракия“ заради ремонти и катастрофи, днес движението по трасето се осъществява безпроблемно,обявиха от Агенция пътна инфраструктура (АПИ).

„Няма образувани тапи в стеснените участъци по автомагистралата, където се извършват ремонтни дейности“, пишат от агенцията като апелират водачите да спазват пътната сигнализация и да карат със съобразена скорост.

АПИ припомня, че на АМ „Тракия“ поради ремонт на съоръженията при 14-ти и 20-ти километър в посока Бургас движението се осъществява двупосочно в платното за София. За улеснение на пътуващите през утрешния ден ще има две ленти за София и една лента за Бургас.

Шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка между Ихтиман и тунел „Траянови врата” от км 45 до км 53, където е въведено ограничение на скоростта до 90 км/ч в двете платна за движение поради неравности на пътната настилка и извършване на ремонтни дейности. В участъка Чирпан – Стара Загора от км 168 до км 208 е въведено ограничение на скоростта до 90 км/ч поради неравности на пътното платно.

 

Ремонтни дейности се извършват и на моста над р. Елшишка при 89-ти км на АМ „Тракия“. Движението се осъществява двупосочно в платното за Пловдив. Шофьорите могат да използват алтернативни маршрути.

За пътуващите от София към Пловдив отбиването е при пътен възел „Церово“ на АМ „Тракия“ по път III-8402 Виноградец - Карабунар - Злокучене – Септември, път I-8 Лозен - Звъничево - Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, път III-8005 - с. Цалапица до пътен възел „Цалапица“ на АМ „Тракия“, и обратно за идващите от Пловдив към София;

от пътен възел „Церово“на АМ „Тракия“ се отбива по път III-8402 Виноградец – Карабунар, път III-3704 Бошуля - Пазарджик, път I-8 Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре, път III-8005 с. Цалапица до пътен възел „Цалапица“ на АМ „Тракия“, и обратно за идващите от Пловдив към София;

от пътен възел „Калугерово“ на АМ „Тракия“ се отбива по път III-803 Динката - Драгор, път II-37 /Пазарджик/, път I-8 Пазарджик - Мало Конаре - Говедаре,  път III-8005 с. Цалапица до пътен възел „Цалапица“ на АМ „Тракия“, и обратно за идващите от Пловдив към София. 

Подкрепи Economic.bg