АПИ търси проекти за ремонта на шест моста в страната

Прогнозната стойност на поръчката за проектиране е 355 хил. лв. без ДДС.

АПИ търси проекти за ремонта на шест моста в страната

Снимка: Economic.bg/Архив

776 ~ 2 мин. четене

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира обществена поръчка за изготвянето на технически проекти за ремонта на 6 мостови съоръжения. Въз основа на тях след това ще се възлагат и строителните работи.

Търгът е разделен в 5 обособени позиции и включва изготвянето на проектни решения за обновяването на Дъговия мост над р. Русенски лом в гр. Русе, на селскостопански надлез при 381-ви км на Подбалканския път I-6 в района на с. Малко Чочовени, на моста в гр. Благоевград на път III-1006, минаващ над Е79 за с. Покровник, и на 3 мостови съоръжения на третокласния път III-637 Вукан - Пенкьовци в област Перник.

Общата индикативна стойност на поръчката е 355 хил. лв. без ДДС. Срокът за подаване на офертите е до 3 декември т. г.

Първата обособена позиция е за проектиране на ремонта на Дъговия мост на бул. „България“ в Русе, който съвпада с трасето на първокласния път I-5 Русе-Велико Търново. Съоръжението е с дължина 445 м, а прогнозната стойност за проекта е 90 000 лв. без ДДС.

За проектиране на ремонта на селскостопански надлез при 381-ви км на път I-6 София - Бургас в района на с. Малко Чочовени, който е с дължина 42 м пък ще са необходими 75 000 лв. без ДДС. За третата обособена позиция, която включва селскостопански надлез мост при км 0 на път III-1006 Благоевград –Падеж, ще са необходими 80 хил. лв. без ДДС за проект на ремонт на съоръжение с дължина 175 метра.

Прогнозната стойност за проектирането на строежа на мост над р. Вуканска при 5-ти км на път III-637 Вукан - Пенкьовци в област Перник, пък  е 50 хил. лв. без ДДС, а съоръжението е 11 м.

Петата обособена позиция е за проектиране на ремонта на два моста на път III-637 Вукан - Пенкьовци в област Перник. Единият мост преминава над р. Ерма, след кръстовището с път II-63 Трън - Стрезимировци при км 0 на път III-637. Съоръжението е 45 м. Вторият мост преминава над дере Видрар при 20-ти км на път III-637, в района на с. Видрар. Дължината на съоръжението е 13 м. Индикативната стойност на поръчката за двата моста е 60 хил. лв. без ДДС.

Подкрепи Economic.bg