Апокалипсисът на търговията на дребно в САЩ

Клиентите все повече пазаруват онлайн и моловете страдат от последствията

Апокалипсисът на търговията на дребно в САЩ

Снимка: Seph Lawless

Търговията на дребно в САЩ преживява апокалипсис, пише Business Insider. Повече от 3500 магазина се очаква да затворят врати в страната през следващите няколко месеца .

Универсалните магазини Macy's, Sears, JCPenney И търговците на дребно BCBG, Abercrombie & Fitch, и Bebe са решили да затворят десетки обекти.

Докато се разхождате из мол в Америка през 2017 г., има вероятност той да ви заприлича повече на гробище. Ето фотографско доказателство, че апокалипсисът удари индустрията на дребно в САЩ .

Може би най-емблематични от апокалипсиса на търговията на дребно са снимките на празни молове.

Клиентите все повече пазаруват онлайн и молове страдат от последствията.

Посещенията в молове са намалели с 50% спрямо 2010 до 2013 г., според изследователската компания за недвижими имоти Cushman & Wakefield.

Почти две години след като затварят Lincoln Mall в Чикаго той се трансформира от оживен търговски център в зловеща, безлюдна пустош.

Този мол в Ричмънд, Вирджиния, е все още отворен - но множество витрини са ​​тъмни, тъй като търговците на дребно са затворили техните магазини.

Приблизително 1/3 от молове в САЩ са изложени на риск от затваряне в резултат на закриването на магазините според данни на Green Street Advisors. Когато един мол губи основа като магазин Sears е почти невъзможно да оцелее.


Коментари: 0