Apple, Google и IBM вече ще наемат служители без диплома

Редица компании в Силициевата долина осъзнават, че това изискване е остаряло

Apple, Google и IBM вече ще наемат служители без диплома

Снимка: Pixabay

Технологичните гиганти Apple, Google и IBM се присъединиха към списъка на компаниите, които вече няма да изискват диплома при кандидатстване за работа, пише "Индипендънт". 

Все повече компании в Силициевата долина осъзнават, че изискването за диплома е остаряло и не гарантира успех в представянето на работниците. На почит идват личният опит и качества на служителите, тъй като именно ги правят успешни. 

Проучвания на Google през последните години показват, че препоръките от колежи и университети, както и оценките, не оказват никакво влияние върху бъдещето представяне на служителите им. 

Около 15% от наетите служители в IBM в САЩ нямат дипломи от колеж. Според изпълнителният директор на компанията Джини Ромети обучителните курсове и работният опит изглеждат като много по-добър избор и дават по-добри резултати в дългосрочен план, особено в технологичната сфера. 

Експерти обаче подчертават, че липсата на дипломи важи само за технологичната сферата, но не и за други сфери, в които придобиването им е определящо за извършване на дадена работа.  
Коментари: 0