Apple не иска да бъде „елитарна“ компания

И гигантът има много работа на развиващите се пазари

Apple не иска да бъде „елитарна“ компания

Снимка: БТА

504 ~ 1 мин. четене
Apple не иска да бъде „елитарна“ компания, каза главният оперативен директор на компанията Джеф Уилямс пред студенти от Северна Каролина, цитиран от Business Insider. 

На въпрос от студент относно плановете на Apple да понижи цените на iPhone, предвид че себестойността му е значително по-ниска от сумата за продан, Уилиямс възкликна: „Историите, които се появяват за цената на нашите продукти, са моето проклятие още от ранните ни дни“. 

„Анализаторите наистина не разбират стойността на това, което правим, и колко грижи полагаме в производството на нашите продукти“, изтъкна той. 

Подчертавайки, че е наясно с повишаващата се цена на iPhone, Уилиямс каза, че по тази логика на пазарите, където потребителите имат по-малък доход, тя изостава. Затова и представянето на компания на пазари като Индия например е толкова слабо – там гигантът има едва 3% пазарен дял. 

„Ние не искаме да бъдем елитарна компания“, каза той в тази връзка. По думите му Apple цели да е равнопоставена на останалите и затова я чака много работа на развиващите се пазари. 

Неговите изказвания идват на фона продължаващия ръст на цените на iPhone. Средната продажна цена на телефоните на Apple се е увеличила с близо 27% до 793 долара от 2010 г. насам. Този резултат е подпомогнат в голяма степен от над 1000-доларовите модели след 2017 г.  
Подкрепи Economic.bg