Apple планира да използва OLED дисплеи в новите си модели

Информацията предизвика трус на пазара в Япония и оптимизъм в Южна Корея

Apple планира да използва OLED дисплеи в новите си модели

Снимка: Pixabay

1208 ~ 1 мин. четене
Apple реши да използва OLED екрани и в трите нови iPhone модела, планирани за следващата година. Това съобщи южнокорейското издание Electronic Times, а след публикуването на информацията акциите на японския производител Japan Display поевтиняха с 10%. Компанията е един от основните доставчици на LCD дисплеи, които в момента се използват в iPhone.

За разлика от тях, акциите на южнокорейската LG Display поскъпнаха с 5%.

Apple наскоро започна да планира нови модели iPhone, а компанията е решила, че и трите модела ще имат органични светодиодни диспели (OLED), пише в статия от понеделник, като се цитират няколко неназовани източници от индустрията.

Акциите на Japan Display поевтиняха с 10% в края на днешната сутрешната сесия като в един момент от търговията спадът достигна 21%.

Японската компания Display Display планира да започне масово производство на OLED панели за смартфони едва от 2019 г. и търси нови инвеститори, които могат да производствената линия.

„Японското правителство ще продължи да осигурява спасителна помощ на Japan Display, но компанията е била твърде бавна в наваксването на южнокорейските си конкуренти при OLED“, заяви Масуки Отани, главен пазарен анализатор в Securities Japan.

Japan Display бе създаден през 2012 г. като обединение на дисплейните бизнеси на японските корпорации Hitachi, Toshiba и Sony.

„Ако Apple използва OLED за всички модели през следващата година, това би могло да даде надежди на LG Display, че може да вземе дял от пазара, тъй като Apple може да поиска да диверсифицира източниците си на OLED дисплеи", каза Лий Уон-сик, анализатор в Shinyoung Securities в Сеул.
Коментари: 0