Apple подготвя 13 нови емоджита

Вижте на какво са посветени те

Apple подготвя 13 нови емоджита
Apple е предложила 13 нови емоджита на Unicode Consortium, групата, която официално удостоверява новите емоджита за iPhone, Android и други операционни системи.

Ако предложението на Apple е добре прието, тези емоджита ще станат официални през 2019 г. и ще станат достъпни за iPhone и някои телефони с Android през втората половина на същата година, пише "Бизнесинсайдър".

Новите иконки са тематични - свързани с достъпността. Компанията е работила с Американския съвет на слепите, Фондацията за церебрална парализа и Националната асоциация на глухите, за да проектират тези нови емоджита.

Всичките 13 нови емоджита "представляват по-добре хората с увреждания", според предложението на Apple."Настоящата селекция от емоджита предлага широк спектър от представителство на хора, дейности и предмети, които са от значение за широката общественост, но много малко хора говорят за жизнения опит на хората с увреждания", пише Apple.

"Това не е изчерпателен списък на всички възможни изображения на увреждания, а цели да осигури първоначална отправна точка за по-голямо представяне на разнообразието във вселената на емоджитата", допълва Apple.
Коментари: 0