Apple пуска свой домашен асистент през лятото

Продуктът ще се конкурира с Amazon Echo

Apple пуска свой домашен асистент през лятото
1088 ~ 1 мин. четене
Apple се подготвя да пусне на пазара своя първи домашен асистент, като се очаква това да се случи през лятото на тази година. Това стана ясно от съобщение до клиенти, изпратено от анализатора Минг-Чи Куо от KGI Securities. 

Новият продукт на Apple идва, след като Google вече пусна домашния асистент Home, а Amazon – своя Echo. Пазарът на тези продукти, базирани на изкуствен интелект, се развива твърде бързо и компанията от Купертино нямаше как да не реагира, пише Куо. 

Продуктът ще е снабден с високоговорител, свързан към интернет, като потребителите ще могат да го използват посредством приложението Siri. В съобщението си анализаторът посочва, че устройството ще има един обикновен високоговорител и други седем високочестотни. Устройството ще може да се похвали и с изчислителна мощ като тази на iPhone 6 и 6S.

Според Куо това означава, че джаджата ще е значително по-скъпа от домашния асистент на Amazon, който се очаква да е прекият конкурент на Apple, пише Business Insider. Предимството на бъдещия продукт е, че Siri поддържа 18 различни езика, докато Echo на Amazon може да се използва единствено на английски.  

Предполага се, че новата джаджа ще се произвежда от Inventec, която в момента сглобява AirPods на Apple, като по думите на Куо се очаква двете компании да сключат двугодишен договор. 

Подкрепи Economic.bg