Apple се кани да обяви нова абонамента услуга през март

Компанията насрочи специално събитие за 25 март

Apple се кани да обяви нова абонамента услуга през март

Снимка: БТА

Apple насрочи събитие за 25 март, на което се предполага, че ще обяви абонаментна новинарска  услуга, съобщи BuzzFeed. То ще отбележи първия за 2019 г. значим анонс от страна на гиганта.  

В предишни години през месец март Apple обикновено е обявявала нови iPad модели, но според изданието фокус този път ще е въпросната услуга. Малко вероятно е да се оправдаят слуховете за дебют на актуализирани версии на iPad mini и Air Pods. 

Доколкото е известно Apple в момента води преговори с издатели на новини за условията на абонаментната си услуга, които според Wall Street Journal са ударили на камък. Очаква се, че в нея читателите ще могат да потребяват разнообразно медийно съдържание, включително платено такова, което тук ще бъде събрано и достъпно срещу общо около 10 долара месечно. 

Предполага се, че Apple е предложила на издателите да им дава 50% от приходите, а те не са възприели положително идеята. 

Услугите са една от нишите, на които компанията се очаква да залага все повече в бъдеще, особено предвид свиването на смартфон пазара. Неотдавна изпълнителният директор на Apple Тим Кул подсказа в интервю за CNBC, че през 2019 ще станем свидетели на нови услуги на бранда. Целта на гиганта в сферата на услугите е да увеличи приходите си от тях до 50 млрд. долара до 2020 г. 
Коментари: 0