Apple ще яхне 5G-вълната с четири модела iPhone

Новите смартфони на компанията ще са в три различни размера, прогнозира JPMorgan

Apple ще яхне 5G-вълната с четири модела iPhone

Снимка: Needpix

След като при представянето на трите нови смартфона iPhone от серията 11 Apple пропусна възможността да представи модел с 5G-свързаност, догодина компанията цели да яхне вълната на новата технология.

Според прогноза на JPMorgan през 2020 г. се очаква Apple да представи четири разновидности iPhone, всяка от които ще се свързва с мрежите от ново поколение, пише CNN. Устройствата най-вероятно ще бъдат пуснати на пазара през есента, както обикновено, и ще бъдат с различни размери – 5.4, 6.7 и 6.1 инча.

Докладът на банката се основава на проучвания по веригата на доставки, а плановете на компанията могат да се променят. След пускането на три модела iPhone 11 през септември, някои критици поставиха под въпрос решението на Apple да забави пускането на 5G телефони тази година.

Споровете на компанията с доставчика Qualcomm и неуспешните опити на Intel да я замести създадоха забавяне. Освен това Apple никога не бърза да поставя технология от първо поколение в продуктите си заради проблемите, които крие тя. 5G мрежите по света също все още са почти несъществуващи.

JPMorgan прогнозира още, че през 2021 г. Apple може да промени графика на пускане на нови модели. От iPhone 4S през 2011 г. компанията винаги пуска новите телефони през септември. От 2021 г. обаче Apple може да пусне два през второто тримесечие и два през септември.

Коментари: 0