Apple тества над 10 различни прототипа на iPhone 8

Моделът е юбилеен за компанията и ще бъде един от най-открояващите се в историята

Apple тества над 10 различни прототипа на iPhone 8
4088 ~ 1 мин. четене
Технологичният гигант Apple тества повече от 10 прототипа на предстоящия модел iPhone 8, който се очаква да излезе на пазара през септември следващата година, съобщава BusinessInsider. 

През 2017 г. компанията ще отбележи 10-тата годишнина от първото представяне на най-популярния си модел и затова той ще бъде един от най-открояващите се модели в историята. 

Според информация на The Wall Street Journal някои от тези прототипи са с извит (OLED) дизайн, а това може да създаде недостиг на пазара, тъй като извитите дисплей нямат голямо производство, пише изданието. 

Вероятно Samsung ще доставя на Apple по-голямата част от дисплеите на гиганта от Купертино, а постепенно компанията ще започне да поръчва и от LG Display, Sharp и Japan Display, за да може да отговори на нуждите на потребителите. 

Новият iPhone 8 се очаква да бъде с метален корпус, облицован със стъкло от двете страни, безжично зареждане, нов дизайн на дисплея, който дори и да не бъде извит, вероятно ще е без странични рамки, прогнозират анализатори. 

Компанията все още е направила окончателен избор за визията на предстоящия модел. През 2017 г. ще бъдат представени три модела, само един от които ще бъде с OLED екран. При взимане на решение, Apple трябва да се съобрази с това дали производителите на части ще могат да се справят с поръчките. 
Подкрепи Economic.bg