Apple трябва да казва, ако актуализациите влияят върху здравето на iPhone

Такъв ангажимент е поела компанията във Великобритания

Apple трябва да казва, ако актуализациите влияят върху здравето на iPhone

Снимка: Pixabay

696 ~ 1 мин. четене
Apple е обещала да предупреждава собствениците на iPhone, ако съществува вероятност софтуерна актуализация да забави устройството или да повлияе на живота на батерията, предава BBC. 

Органът за конкуренция и пазари (CMA) в Обединеното кралство изрази опасения през 2017 г., че хората не са си дали сметка, че актуализацията на операционната система може да повлияе на работата на телефона. Мнозина са се втурнали да ремонтират устройствата си или да заменят батерии, без това да е било необходимо. 

Сега компанията е поела ангажимент пред британския регулатор да уточнява, ако в бъдеще актуализациите причиняват забавяне или влияят на живота на батерията. В противен случай може да бъде подведена под съдебна отговорност. 

Подписването на ангажимента ще доведе до по-голяма прозрачност, смятат от CMA. „За да се гарантира спазването на законодателството за защита на потребителите, Apple официално се съгласи да подобри информацията, която предоставя на хората за здравето на батериите на техните телефони и за влиянието на софтуера върху на производителността на техните телефони“, се казва в съобщение на уебсайта на CMA.

Apple е отказала коментар за BBC, а от информацията не става ясно дали компанията ще се ангажира с предоставянето на акуратна информация за потребителите и извън Великобритания.

Коментари: 0