Apple вече струва над 800 млрд. долара

Акциите на компанията поскъпнаха с 2.7% в понеделник

Apple вече струва над 800 млрд. долара
1040 ~ 1 мин. четене
Американският технологичен гигант Apple вече струва над 800 млрд. долара. Акциите на компанията поскъпнаха с 2.7% в понеделник, което изстреля пазарната й капитализация до това невиждано в пазарната история ниво.

Стойността на книжата бе подкрепена от изказването на Уорън Бъфет, който заяви в понеделник, че iPhone "много, много, много ценен продукт". Акциите на компанията бяха подкрепени и от цялостното представяне на фондовия пазар в САЩ, който е в постоянен подем. В петък технологичния Nasdaq 100 затвори при невиждани в историята стойности.

Не всичко покрай Apple обаче е толкова розово. Миналата седмица компанията обяви финансовите си резултати за първото тримесечие, а те оставиха инвеститорите със смесени чувства. От една страна и приходите, и печалбата на компанията са по-високи от миналогодишните. Те обаче останаха под очакванията на анализаторите.

Apple е продала по-малко телефони, но на по-високи цени. А изпълнителният директор Тим Кук отдаде по-слабите продажби на постоянните спекулации за задаващия се нов iPhone 8. Според него потребителите предпочитат да изчакат с покупката на iPhone, за да се сдобият с най-новото поколение.
Подкрепи Economic.bg