„Арена Русе” има ново име

Залата ще приеме част от мачовете от Световното първенство по волейбол през септември

„Арена Русе” има ново име

Снимка: Wikimedia

8256 ~ 2 мин. четене
Многофункционалната спортна зала в Русе, която в началото на годината беше прекръстена от „Булстрад Арена” на „Арена Русе”, сега отново сменя името си. Съоръжението вече ще се казва „Арена Монбат Русе”, след като компанията Monbat подписа договор за генерално спонсорство.

Ребрандирана под новото си име, залата в крайдунавския град ще приеме част от мачовете на предстоящото Световно първенство по волейбол през септември тази година. До края на годината предстоят и други събития като концерт на Васко Василев, гимнастическия фестивал Дунавска перла, състезание по спортни танци през ноември. Залата се утвърди като притегателен център за културни и спортни изяви не само за региона на Североизточна България, но и за гости от отстоящия на по-малко от 60 км Букурещ, където e построен завода на дъщерното дружество Мonbat Recycling SRL.На провелата се днес пресконференция в русенската зала Петър Бозаджиев, член на Съвета на директорите на Монбат АД и изпълнителен директор на икономическата  група, обяви партньорството пред медиите и сподели повече за развитието на залата, за спорта и културата в града, а също и как бизнесът може да изразява разбирането за своята отговорност към обществото.

„Успешните компании са отговорни не само към акционерите си, но и към обществото като цяло“, каза Петър Бозаджиев. „Щастлив съм, че Монбат може да изрази социалната си отговорност в толкова важни за цялото общество области като спорта и културата. С дългогодишната си подкрепа на културни изяви и спортни състезания като професионалния тенис, културни инициативи из цялата страна, а сега и със спонсорството на залата, в която ще посрещнем световното по волейбол, имаме възможност реално да допринесем за подобряване на социалната среда”.
Подкрепи Economic.bg