Арестуваха четирима, заподозрени за изтичането на епизод от \"Игра на тронове\"

Задържаните нямат общо с хакването на базата данни на HBO, при което бяха откраднати 1.5 TB информация

Арестуваха четирима, заподозрени за изтичането на епизод от \
860 ~ 1 мин. четене

Индийската полиция арестува четирима души, които са заподозрени, че са качили в интернет епизод от сериала „Игра на тронове”, преди неговото излъчване по телевизията, пише BBC.

Трима от обвинените са настоящи служители на Prime Focus Technology компания, която съхранява и обработва епизодите на популярния сериал за индийския сайт за стрийминг Hotstar, а четвъртият е нейн бивш служител. Арестите на четиримата са вследствие на жалба в полицията от страна на Prime Focus.

„Игра на тронове” вече е най-пиратстваната продукция в историята на телевизията. Четвъртият епизод от седмия сезон изтече в интернет на 4 август, дни преди излъчването си в световен мащаб. Предаването, което продуцира телевизия HBO, през годините се сблъска с няколко значителни изтичания в интернет.

Освен това наскоро група хакери заявиха, че са откраднали 1.5 TB данни от телевизията, за които се предполага, че са епизоди от сериалите Ballers, Room 104, както и сценарии за бъдещи епизоди от „Игра на тронове”. Арестите на индийската полиция обаче са свързани с изтичането на епизод, а не с хакването на базата данни на HBO.

Подкрепи Economic.bg