Арестуваха похитителя на египетския самолет

Той поискал освобождаването на жени затворници в Египет

Арестуваха похитителя на египетския самолет
Похитителят на египетския самолет е арестуван, съобщиха преди малко световните медии, цитирайки информация на кипърското външно министерство в Туитър. Той се е предал, пише "Бизнесинсайдър".

"Засега е ясно, че това не е свързано с тероризъм. Това е мъж, който е в нестабилно психологическо състояние и се справяме с проблема по съответния начин", каза представител на външното министерство на Кипър пред журналисти.

Припомняме, че машината, изпълняваща вътрешен полет между Александрия и Кайро, бе отклонена до кипърския град Ларнака, където престоя няколко часа, докато течаха преговори с похитителя.

По последни информации похитителят, чиято самоличност още се изяснява, е поискал освобождаването на жени - политически затворници в Египет. Последно той бе идентифициран като Сеиф Ел-дин Мустафа.

Все още се изяснява самоличността на похитителя. Първоначално се появи информация, че той е преподавателят в Университета в Александрия по ветеринарна медицина Ибрахим Самаха, който е поискал да се види с бившата си съпруга, кипърска гражданка.

По-късно обаче стана ясно, че Самаха е един от пътниците в самолета, които са били освободени.
На борда имаше 55 пътници и 7-членен екипаж, като малко след кацането по-голямата част от пътниците бяха освободени.
Коментари: 0