Асоциацията на големите авиокомпании е против празната средна седалка

Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) подкрепя носенето на маски от пътниците и от екипажа

Асоциацията на големите авиокомпании е против празната средна седалка

Снимка: Unsplash

804 ~ 2 мин. четене

Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA) подкрепя носенето на маски от пътниците и от екипажа, докато са на борда на самолетите. От асоциацията обаче не подкрепят налагането на мерки за социално дистанциране, които биха оставили празни „средните места“, мярка която беше обсъждана по-рано.

В съобщение на IATA се казва, че доказателствата сочат, че рискът от предаване заразата на борда на самолети е малък. Носенето на маска от пътниците и екипажа ще намали и без това ниския риск, смятат експертите.

Позицията на органа, представляващ глобалните авиокомпании идва в момент, в който дебатът как авиокомпаниите да започнат да летят отново, спазвайки правилата за социално дистанциране след коронавирусната криза.

„Безопасността на пътниците и екипажа е от първостепенно значение. Авиационната индустрия работи с правителствата, за да започне да лети, когато това може да се случи безопасно. Доказателствата сочат, че рискът от предаване на вируси на борда на самолети е малък. И ние ще вземем мерки - като носенето на лицеви покрития от пътници и маски от екипажа - за да добавим допълнителни слоеве на защита. Трябва да намерим решение, което дава на пътниците увереност да летят и поддържа цената на полета на достъпна цена. Едното без друго няма да има трайна полза“, заяви Александър де Юниак, генерален директор и изпълнителен директор на IATA.

В допълнение към покритията за лице, временните мерки за сигурност включват:

  • Температурен преглед на пътници, летищни работници
  • Процеси на качване и депланиране, които намаляват контакта с други пътници или екипаж
  • Ограничаване на движението в кабината по време на полет
  • По-често и задълбочено почистване на кабината
  • Опростени процедури за предлагането на стоки в самолета, които намаляват движението на екипажа и взаимодействието с пътниците.
Според IATA, когато бъдат доказани и приети в световен мащаб начини да се удостовери, че пътникът не е заразен, то може да бъдат включени като временни мерки.

Коментари: 0