Atos купи аутсорсинг бизнеса на Xerox за близо $1 млрд.

С този стратегически ход дружеството влиза в топ 5 компаниите за IT услуги в света

Atos купи аутсорсинг бизнеса на Xerox за близо $1 млрд.
224 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Водещата световна компания за IT решения Atos купи бизнеса на Xerox за аутсорсинг на IT услуги (ITO). Сделката, на стойност $966 млн., е стратегическа и за двете компании.

В резултат от придобиването френската компания става един от водещите доставчици на IT услуги на американската Xerox. Френският IT гигант ще комбинира най-добрите практики на Xerox ITO със своите възможности и портфолио от най-нови технологии в областта на „облачните“ услуги, Big Data и кибер сигурността. Така клиентите на Atos ще имат на разположение най-добрите решения за обработка на огромното количество данни, генерирано в дигиталния свят.

„Това е голяма стъпка в развитието на Atos Group. Ние посрещаме в екипа си още 9 600 нови служители от Xerox ITO. С тази сделка успяхме да постигнем едно балансирано глобално присъствие на компанията, а Северна Америка вече е най-големият ни географски регион. Това в комбинация с нашия експертен опит в дигиталните технологии ни прави най-добрия и доверен партньор на клиентите ни“, коментира финализирането на сделката Тиери Бретон, председател и главен изпълнителен директор на Atos Group.

За първата половина на 2015 г. Atos отчете 18% ръст на приходите, които възлизат на € 4, 941 млн., в сравнение със същия период на предишната година. След приключването на сделката за Xerox ITO оперативната печалба на френската компанията достигна €354 млн., в сравнение с €274 млн. за първото полугодие на 2014 г.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg