AT&T обяви първите градове, където ще пусне 5G

Все още обаче на пазара няма съвместими с този стандарт телефони

AT&T обяви първите градове, където ще пусне 5G
1408 ~ 1 мин. четене
Обещанието за по-бърза мобилна услуга най-сетне се появи на картата на САЩ - и се насочва на юг. Телекомът AT&T обяви, че първо ще пусне 5G връзка до три града в страната: Далас, Тексас; Уако, Texas; и Атланта.

Гигантът в безжичните комуникации обяви по-рано, че ще въведе услугата на около десетина американски пазара до края на 2018 г., но не уточни в кои градове или конкретна времева линия. 

Компанията обяви, че ще обяви повечето градове през следващите месеци, съобщава CNN.

5G стандартът, обявен за следващото поколение безжични мрежови технологии, е около 10 пъти по-бърз от 4G, според експерти. Това е достатъчно, за да изтеглите 3D филм за 30 секунди. Същото нещо ще отнеме шест минути на 4G.

Засега обаче потребителите трудно ще се възползват от новите възможности, тъй като все още на пазара няма мобилни устройства, съвместими с 5G стандарта.

AT&T заяви, че очаква устройствата от различни производители на телефони да навлязат на пазара тази година и планира да ги продава от началото на 2019 г.

5G мрежите вероятно ще имат най-голямо въздействие върху бизнеса. 5G мрежите ще помогнат за развитието на самоуправляващите се автомобили, виртуалната реалност и интелигентните градове. Те също така могат да спомогнат за нови хирургични процедури, по-безопасен транспорт и по-бърза комуникация със службите за първа помощ.

Наскоро и друг голям американски оператор - Verizon, също обяви, че планира през тази година да пусне 5G услуги.
Коментари: 0