Австрия разхлаби мерките за пътуващи от части от България

Дания включва България в "рисковите страни" от днес

Австрия разхлаби мерките за пътуващи от части от България

Снимка: Pixabay

Австрия въвежда мерки за пристигащите от 16 български области, а не както досега - за влизащите от цялата ни страна. Мерките са в сила от днес, 17 октомври.

Ограниченията ще се отнасят за пристигащите от Благоевград, Бургас, Добрич, Габрово, Ямбол, Кърджали, Монтана, Пловдив, Разград, Шумен, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище и Варна. 

Те ще трябва да представят отрицателен PCR тест, направен не-повече от 72 часа преди влизането в Австрия или да бъдат в 10-дневна карантина. Тя може да бъде прекъсната с отрицателен PCR тест на място в рамките на 48-часа.

За пристигащите от другите български области не се изисква PCR тест карантина, уточняват от външното ни министерство.

От информационния портал стана още ясно, че по информация на МВнР, считано от 00.00 ч. на 17 октомври 2020 г., Дания въвежда ограничителни мерки за пътуващите от България. Страната ни ще бъде включена в категорията „рискови страни“, предвид увеличения брой на заразените с COVID 19 у нас. Гражданите, пътуващи от България, ще могат да посетят Дания само по „уважителни“ причини. Авиокомпанията  “WIZZ Air” оперира по маршрута София-Копенхаген-София четири пъти в седмицата и е възможно български граждани без основателни причини да не  бъдат допускани за съответните полети. 

Коментари: 0