Автор на скандална книга за Тръмп смята, че творбата му ще свали президента

Продажбите на „Огън и гняв: В Белия дом на Тръмп“ стартираха преждевременно заради опит за цензура от страна на адвокати на Белия дом

Автор на скандална книга за Тръмп смята, че творбата му ще свали президента

Снимка: БТА

Авторът на книга, която е силно критична спрямо американския президент Доналд Тръмп, смята, че разкритията в творбата му вероятно ще свалят държавния глава от поста му, пише Reuters.

Майкъл Улф заяви, че неговото заключение в книгата „Огън и гняв: В Белия дом на Тръмп“, че милиардерът не става за президент, става широкоразпространено гледище. „Смятам, че един от интересните ефекти на книгата досега е много ясния ефект „кралят е без дрехи“, коментира авторът.

„Историята, която разказах, изглежда представя неговото президентство по такъв начин, че казва, че той не може да си върши работата. Изведнъж всички си казват: „Боже, това е вярно, той няма дрехи“, добавя Улф.

Книгата е писана въз основа на интервюта с различни хора, които в даден момент са били близки до работата на Тръмп. Сред тях е и бившият главен стратег на Белия дом Стив Банън. Тръмп прие оставката ден, след като Банън изрази позиция, която се различава значително с тази на Тръмп и която накара САЩ да изглеждат уплашени пред лицето на Китай и икономиката му. Бившият главен стратег на 17 август миналата година коментира, че Китай и САЩ са в икономическа война, а до 25 или 30 години една от двете страни ще бъде хегемон.

Новата книга трябваше да бъде пусната в продажба по книжарниците във вторник, но след като американски медии споделиха злепоставящи Тръмп откъси от творбата и адвокатите на държавния глава опитаха да забранят старта на продажбите, книгата се появи в магазините още в петък.

Коментари: 0