Азербайджан предлага на туристите лечение с... нефт

Град Нафталан е единственото място на света, където черното злато има лечебни свойства

Азербайджан предлага на туристите лечение с... нефт
2288 ~ 1 мин. четене

Изкушенията за туристите отдавна стигнаха далеч отвъд рекламите за летен отдих на Средиземно море или приключенски турове из Европа. Затова все по-разпространени са креативните идеи за пътешествия. Отделните хотели, градове и даже цели държави измислят и въвеждат все повече и повече нови и странни идеи, за да привлекат туристите.

Пример е град Нафталан в Азербайджан, там предлагат на гостите да вземат вана пълна с... лечебен нефт. Смята се, че т.нар. „нафталанолечение” помага при заболявания на опорно-двигателния апарат, кожата, нервната система, гинекологични и други. Основен продукт е нафталанът, за който казват, че е ненадминат уникален медицински фактор в света.

Освен вана с нефт, тук санаториумите предлагат и масла и мехлеми от петрол. Изследвания показват, че нефтените бани имат много полезно въздействие върху човешкия организъм и доказват тяхната ефективност при над 70 заболявания.

Разположен на 330 км от Баку, азербайджанският град Нафталан предлага изобилие от процедури с нефт, от които може да се възползва всеки. Това е единственото място на света, където нефтът има лечебни свойства.

Подкрепи Economic.bg