Азербайджан те кани да го опознаеш отново

Нова кампания Take another look привлича туристи да се запознаят със страната

Азербайджан те кани да го опознаеш отново

Снимка: Pixabay

Съветът по туризъм на Азербайджан стартира нова кампания, целяща да удвои броя на туристите, които посещават страната до 2023 г.

Азербайджан се счита за една от най-бързо развиващите се туристически дестинации в света. Масовите туристи обаче често я заобикалят. За да се промени ситуацията, Съветът по туризъм на Азербайджан стартира нова кампания за популяризиране на марката на страната - Take another look. Властите се надяват, че тези мерки ще удвоят туристическия поток до 2023 г.

Сред предприетите действия за популяризиране на Азербайджан е въвеждането на нова система за издаване на единна електронна виза за период от 30 дни за граждани на 81 държави. Сред тях са САЩ, Великобритания, Канада, Нова Зеландия, страни от ЕС, Близкия изток, Азия, Централна и Южна Америка. През 2019 г. Азербайджан обещава да бъде особено привлекателна за пътуващите, тъй като в страната ще се проведат големи спортни събития, включително Гран при на Формула 1 и финала на Шампионска лига.

Азербайджан иска да привлече туристите и с възможността да се изследват древните градове на Пътя на коприната, намиращ се в Централна Азия. Туристите ще могат да се запознаят с Баки и да видят невероятните модерни сгради, да посетят и селските райони и др. Освен това кампанията Take another look запознава туристите с уникалната история и многобройните тайни на Азербайджан. Кампанията отбелязва, че местното население е щастливо да сподели своята култура, кухня и забележителности с чуждестранни гости. В продължение на хиляди години много туристи, търговци и гости са минали по пътищата на Азербайджан и предизвикателството е да се привлекат още повече от тях, обобщава ръководителят на Съвета по туризъм.


Коментари: 0