bTV ще съди Global Vision

Делото за клевета е заради обвиненията в цензура от продуцентите на „Господари на ефира” към телевизията

bTV ще заведе дело за клевета срещу продуцентите на „Господари на ефира” и „Пълна лудница” Global Vision. Двете предавания бяха свалени от ефир, а продуцентската компания се оплака от цензура.

„След десетдневно изчакване на писмено съгласие от страна на Global Vision bTV да оповести договорите за предаванията "Господари на ефира" и "Пълна лудница", телевизията прекратява публичната дискусия по частния търговски спор между двете страни”, съобщиха от телевизионната компания.

Телевизията ще съди продуцентите, „за да защити доброто си име от техните клеветнически твърдения и абсурдни обвинения в цензура.”

След като преди десетина дни Global Vision прекратиха отношенията си с bTV продуцентите обявиха на пресконференция, че ръководството се е опитвало да сваля предавания и репортажи, които не са били в техен интерес.

bTV съобщава още, че е прекратила едностранно договора на Мъгърдич Халваджиян като жури на "България търси талант", заради многобройни договорни нарушения в качеството му на жури и на представляващ компанията Global Films, изпълнителен продуцент на "България търси талант".

Коментари: 0