Бъдещето на ЦСКА е в ръцете на Изпълкома

СГС обяви клуба в неплатежоспособност, вече е назначен и синдик

Бъдещето на ЦСКА е в ръцете на Изпълкома
Автор: Илия Лазаров

Бъдещето на ЦСКА зависи от решение на Изпълкома на Българския футболен съюз (БФС). Със съдебно решение от 2 октомври ЦСКА беше обявен в неплатежоспособност, съобщиха от Софийски градски съд (СГС). Съдът постанови и обща възбрана и запор на имуществото на дружеството.

Както стана ясно и от вчерашното изказване на благодетеля на клуба Гриша Ганчев, началната дата на неплатежоспособността е 31.12.2014 г. В дружеството е назначен временен синдик – Радослав Тонев, който ще контролира процесите и вземанията на кредиторите.

На проведената по-рано днес среща между представители на клуба, БФС и спортния министър Красен Кралев са били уточнени подробностите около бъдещето на клуба.

„От ЦСКА внесоха искане да продължат участието си в първенството на „В” група. Има 2 стъпки, които трябва да бъдат направени – първата е Пламен Марков да предостави документи за приемственост между старото и новото дружество, а след това тези документи да бъдат разгледани от правната комисия на БФС. Има подготвени такива документи, и още утре ще бъдат предоставени. Втората стъпка е ЦСКА да внесе молба за членство в БФС, която молба трябва да бъде разгледана от Изпълкома. Надявам се до 1-2 седмици този процес да бъде задвижен”, заяви Кралев.  

Източник от клуба, пожелал анонимност, потвърди пред Economic.bg думите на министъра, заявявайки, че новото дружество ще е правоприемник на старото и ще продължи съществуването си в третия ни футболен ешелон.         
Коментари: 0