БАИ подписа меморандум за сътрудничество с Инвест Македония

БАИ подписа меморандум за сътрудничество с Инвест Македония

Снимка: Economic.bg

1408 ~ 1 мин. четене
Българската агенция за инвестиции (БАИ) подписа меморандум за сътрудничество с Инвест Македония по време на съвместното заседание на правителствата на България и Македония в гр. Струмица, съобщиха от правителствената пресслужба.

Меморандумът цели стимулиране и подкрепа на бизнеса между двете държави и ще осигури основа за развитие на търговски отношения между България и Македония, както и увеличаване на обема на двустранните инвестиции.

Сътрудничеството между БАИ и Инвест Македония ще осигури взаимна информационна подкрепа при осъществяването на различни видове дейности в България и Македония, които насърчават взаимното привличане на инвестиции, като бизнес форуми, изложби и панаири.

Двете страни ще обменят информация за потенциални бизнес партньори, привличането на инвестиции, публични статистически данни, аналитични прегледи, резултати от пазарни проучвания и информация за държавни регулаторни мерки. 

България и Македония ще си сътрудничат за развитието на устойчива икономика и ще си сътрудничат в случаи на проекти и програми, свързани с публично-частното партньорство, което може да бъде от полза за двете страни. 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg