Българче спечели конкурс за снимка на National Geographic

Радостина Тодорова спечели журито с кадър на ждрелото на р. Ерма

Българче спечели конкурс за снимка на National Geographic

Снимка: National Geographic

3986 ~ 1 мин. четене
Осемгодишната Радостина Георгиева Тодорова от България спечели първото място в категория "Дръзки изследователи" на Международния фотографски конкурс на National Geographic за деца за 2015 година. Нейната снимка се нарича „И най-дългият тунел има край и светлина", направена на ждрелото на река Ерма.Снимка National Geographic

Международният фотографски конкурс за деца беше проведен в партньорство с американското издание на списание National Geographic KIDS и 11 локални издания. Тазгодишните победители бяха избрани сред 17 500 участници от САЩ, Австралия, Нова Зеландия, България, Китай, Германия, Индонезия, Холандия, Португалия, Словения, Турция и Великобритания.

В националния етап на конкурса в България бяха изпратени рекордeн брой фотографии - 1056, които могат да бъдат разгледани в галерията на www.nationalgeographic.bg/ipc2015..

Изложба с избрани фотографии от националния етап в България и снимките - победители в Международния  конкурс ще се проведе от 5 февруари до 5 март в Сердика Център София.

Всички снимки - победители в конкурса могат да бъдат разгледани тук: natgeokids.com/contests/ipc-winners
Подкрепи Economic.bg