България е в топ 10 на евтини дестинации за 2020 г.

„Скритият скъпоценен камък“ нарекоха страната ни експертите от туристическия сайт ThePointsGuy

България е в топ 10 на евтини дестинации за 2020 г.

Снимка: Pixabay

2726 ~ 3 мин. четене

Всеки иска да пътува в чужбина, но при минимални разходи. Една международна ваканция обаче винаги е придружена с доста разходи. От  закупуването на самолетните билети, през престоя в хотела и всички разходи за храна.

Ето защо експертите от туристическия сайт ThePointsGuy състави списък с 10 евтини дестинации по света, които са добра идея да посетите през 2020 г.

Класацията е изготвена на база цените на хотелите в региона, ресторантите и транспорта. Оказва се България е на 8-ма позиция в тази категория. Страната ни е определена като „скрития скъпоценен камък на Югоизточна Европа”.

Ето ги и дестинациите:

1.Полша

Това е най-подходящата държава за нискобюджетна ваканция, твърдят експертите от ThePointsGuy. Храната, хората и архитектурата в градовете е изумителни. Средната цена за нощувка в хотел в Полша е $16 на човек, а за храна на ден ще трябва да отделите средно по 6 долара на човек. Транспортът пък ще ви струва средно по 9 долара на ден

2.Унгария

На втора позиция се нарежда Унгария с прекрасната си природа и изумителните паркове. За нищо на света не трябва да пропускате да посетите столицата на Унгария, Будапеща. За да се насладите напълно на красотата на Будапеща, задължително си вземете бутилка вино и тръгнете на разходка покрай Дунав, докато се наслаждавате на залеза.

3. Тайланд

Тайланд през последните години се превърна в доста достъпна дестинация за туристите и това се запазва и през 2020 г. Независимо дали отивате на почивка със семейството си или с компания приятели, Тайланд предлага за всеки по нещо. Сред интересните занимания, на които може да се насладите е курс по тайландско готвене. А от туристическия сайт споделят, че най-скъпият ресторант на брега е предлагал храна с напитки само за 17 долара на човек.

4. Канада

Канада не е най-достъпната страна, но е най-близката до  САЩ. Ето защо присъства в този списък. Експертите съветват задължително да се посети провинцията Квебек, един от най-достъпните региони.

5. Хърватска

В случай, че сте обмисляли екскурзия до Италия или Гърция, то трябва да знаете, че Хърватска е добра алтернатива. Тя е също толкова красива, но много по-достъпна.

6.Виетнам

Искате да се отдадете на невероятна храна и култура? Не гледайте по-далеч от Виетнам. Тази страна в Югоизточна Азия е любима на феновете на бюджетните дестинации. Средната цена на нощувка на човек в хотел там е 8 долара, а цената за хранене на ден е 4 долара на човек.

7.Уругвай

Ако сте любител на плажа, може да искате да поставите Уругвай на радара си. Тази южноамериканска страна по протежение на Атлантическия океан е известна с това, че има едни от най-красивите плажове в света. Ако искате да се насладите на слънце, лятото продължава от ноември до февруари в Южна Америка.

8. България

Независимо дали обичате планините или морето, то най-подходящата дестинация е България. Това е „скритият скъпоценен камък на Югоизточна Европа“. През 2018 г. страната е посрещнала 9.3 млн. туристи в сравнение с 93.2 млн., които са посетили Франция. Което прави страната идеалното място за отдих, пише изданието.

9.Словения

Природата на Словения също е изключително красива. Това е една много подходяща дестинация за нискобюджетна екскурзия в сравнение с по-популярните европейски дестинации като Франция и Италия.

10.Черна гора

В Черна гора има общо 117 плажа, както и много красиви планини. Ето защо това е идеалното място за хората, които искат да съчетаят морето с планината.

Коментари: 0