България отива на финал на Евровизия

Букмейкърите прогнозираха, че държавата ни ще се класира в челната 3-ка

България отива на финал на Евровизия
Автор: Кезим Медев
Тази вечер се проведе вторият полуфинал на музикалния конкурс Евровизия. Голямата новина е, че България продължава към големия финал! 

В лицето на Поли Генова, държавата ни намери втория наш изпълнител, който стига до финала. Изпълнението на българската певица беше съчетано с впечатляващи специални ефекти. Поли излезе 12-та подред на сцената. Продължаването и към финала, всъщност не идва неочаквано. Букмейкърите прогнозираха преди началото на конкурса, че нашата песен ще се класира в челната тройка. 

Големият финал е в събота. Държавите, които намериха място на него от вчерашния ден бяха Азербайджан, Армения, Чехия, Русия, Хърватия, Австрия, Унгария, Малта, Холандия и Кипър. Днес, 10-те песни, които продължават напред са Латвия, Грузия, БЪЛГАРИЯ, Австралия, Украйна, Сърбия, Полша, Израел, Литва и Белгия.

Автори на българската песен са композиторите Борислав Миланов, Себастиан Арман и шведа Йоаким Бо Персон. 

България участва в Евровизия от 2005 г., като единственият път, когато страната ни стигна до финал, беше през 2007 г. Тогава Елица и Стунджи с песента "Вода" станаха пети в крайното класиране.
Коментари: 0