България открива консулство в щата Луизиана

За почетен консул ще бъде назначен Дейвид Корн

България открива консулство в щата Луизиана

България ще открие консулство в САЩ, със седалище в град Ню Орлиънс. Това реши Министерски съвет на днешното си заседание. За почетен консул ще бъде назначен Дейвид Корн, гражданин на САЩ, а консулският окръг включва територията на щата Луизиана.

Корн е лицензиран адвокат във федералните и щатските съдилища на Луизиана, както и във Върховния съд на САЩ. Партньор е в адвокатска кантора с дългогодишна история и клонове във всички щати на Мексиканския залив. Провеждал е в България редица семинарни обучения за правната система на САЩ по програмата за академичен и културен обмен „Фулбрайт“.

С назначаването на Корн за почетен консул се разширява мрежата от български почетни консулски длъжностни лица в САЩ. Това ще допринесе за развитието на двустранните отношения и установяването на полезни контакти на местно ниво в страната.

С друго решение правителството даде съгласие за изменение на консулския окръг на консулството на Казахстан в България. Ръководеното от Митко Солаков почетно консулство със седалище в Благоевград, ще обхваща областите София, Кюстендил, Перник, Благоевград, Враца, Монтана, Видин, Пазарджик, Пловдив и Смолян. 

Коментари: 0