България търси инвеститори на индустриално изложение в Германия

Ръководителят на СТИВ-Берлин Стефан Йонков ще се срещне с 80 германски компании

България търси инвеститори на индустриално изложение в Германия
Ръководителят на службата по търговско-икономическите въпроси за страната ни в Берлин Стефан Йонков ще проведе срещи с представители на 80 германски компании, работещи в автомобилния сектор. Целта му е да инициира интереса на тези компании към възможността да инвестират в България.

Срещите ще се осъществят в рамките на годишното изложение на Международното изложение на поддоставчиците (IZB), което тази година се провежда между 16 и 18 октомври във Волфсбург.

„Приоритетните германски поддоставчици от автомобилната индустрия са едни от инвеститорите с най-голям потенциал в България“, написа Йонков в профила си във Facebook. „Сред изложителите има германски инвеститори в България като LEONI, KOSTAL, SE Bordnetze, с които винаги е удоволствие да обсъдим възможностите за по-нататъшно разширяване на присъствието им в България“, добавя ръководителят на СТИВ-Берлин.

На тазгодишното изложение се очакват ще има над 830 изложители от 34 държави, които ще представят своите продукти и иновации върху площ от 38 000 кв. м.
Коментари: 0