Българска блокчейн компания прави универсална платформа за търговия с криптовалути

Платформата е първата по рода си в света и се очаква да стартира в края на годината

Българска блокчейн компания прави универсална платформа за търговия с криптовалути

Снимка: Pixabay

Jarvis Edge, бързо развиваща се блокчейн компания, изгражда платформа, в която потребителите могат да търгуват от един акаунт с всички познати финансови инструменти, включително и крипто валути. Платформата е първата по рода си в света и се очаква да стартира в края на годината.

На практика компанията създава финансова екосистема с два основни компонента. Първият е единственият регулиран ексчейндж, даващ достъп до всички финансови пазари в света само от един акаунт (форекс, акции, крипто валути, метали и други). Вторият е обединение на блокчейн приложения, което да ги направи по-достъпни за потребителите и също управляеми от един акаунт (например “миньорство”, заеми, споделяне на компютърни ресурси и други).

Регулираният ексчейндж ще е с два интерфейса – единият е за професионалисти и ще съдържа всички трейдинг инструменти, които те ползват, а другият ще е за хора, които тепърва навлизат в трейдинга. Инвестирането в акции, крипто валути и други също се става само с един клик. Екосистемата е отворена и позволява на разработчици да създадат собствени приложения на всеки един език за програмиране – както за уеб, така и за мобилна версия.

„Проектът ни е амбициозен и има за цел да запознае хората с възможностите на блокчейн технологиите и да ги направи по-достъпни до тях. И ако те преценят, да се включат. Това има енергията да пренесе блокчейн в живота на всеки, без да е нужно да разбира в детайли как работи самата технология. А тя определено има потенциала да доведе до революция във финансовите системи, но все още е на етап, в който е неразбираема за много хора. Jarvis Edge работи да промени това“ – каза Паскал Таларида, съосновател на компанията.

Компанията Jarvis Edge, която стои зад проекта, е бързо развиващо се българо-френски стартъп, основан преди година. Създателите са финансови специалисти и трейдъри с повече от 15 години опит, известни във Франция и в Европа. България е избрана от тях за място за разработване и развитие на този проект, тъй като има значителен потенциал – както талантливи и способни програмисти и финансови специалисти, така и отвореност към възприемане на новите технологии. Това дава потенциал на страната ни бързо да се превърне в блокчейн и ИТ хъб в региона.

Компанията също така организира редица събития в рамките на инициативата Blockchain Hub Bulgaria, които събират ентусиасти и обогатяват познанията си в областта. Една от целите на Jarvis Edge е да допринесе за голямата промяна – всеки, който желае, да има достъп до всички възможности, които блокчейн технологията осигурява.

Коментари: 0