Българската агенция за инвестиции ще помага на стартиращи компании

Българската агенция за инвестиции ще помага на стартиращи компании

Снимка: Economic.bg

284 ~ 1 мин. четене

Българската агенция за инвестиции (БАИ) обмисля начин да подпомага стартиращи компании. Това заяви изпълнителният директор на БАИ Стамен Янев по време на форум, като подчерта, че агенцията отдавна е насочила вниманието си към това да се превърне в мост между бизнеса, предприемачеството и науката. 

"Стремим се да привличаме все повече инвестиции в четири основни области  - информационни и комуникационни технологии , мехатроника, биотехнологии и креативна индустрия", обясни Стамен Янев. Според него именно тези сектори изпълват със съдържание полето на иновациите и това следва да е теренът, на който стартиращите компании трябва да се фокусират и да разработват своите проекти.

Нашата мисия е да улесним двустранния контакт между инвеститори и стартиращи компании. Обмисляме създаването на платформа в сайта на Българската агенция за инвестиции, която да подпомага този процес, обясни шефът на БАИ, като допълни, че в нея ще има бюлетин с налични финансирания за стартиращи предприятия и подкрепа за развитие на местни стартиращи компании във всеки един от регионите по Иновационната стратегия за интелигентна специализация на Република България в периода 2014-2020 г. 

Той подчерта още, че това ще се осъществи чрез вече подписани меморандуми с институти, университети и  бизнес организации, както и организиране на срещи между стартъп асоциацията в България с различни клъстери в страната, чуждестранни търговски камари и палати

Подкрепи Economic.bg