Български фонд купи сръбската „Теленор банка“

Мобилната банка предоставя дигитални финансови услуги

Български фонд купи сръбската „Теленор банка“
Българският инвестицинен фонд "Ривър Стикс Кепитъл" купува 85% от сръбската „Теленор банка“. Това е първата инвестиция на българския фонд на сръбския пазар, се казва в общо съобщение на двете финансови институции, цитирано от местните медии. 

Председателят на УС на „Теленор банка“ Ингеборг Офтсхус и генералният директор на „Теленор“ в Сърбия заявиха, че стратегическото партньорство с „Ривър Стикс Кепитъл“ е стъпка към развитието на тази банка. 

По този начин ще се разшири дейността на институцията и ще се подобрят услугите на пазара за клиентите. 

Генералният директор на инвестиционния фонд Елвин Гури (на снимката) заяви от своя страна, че инвестицията в „Теленор банка“ е идеална възможност за фонда да стъпи на атрактивния сръбски пазар. 

Елвин Гури е един от създателите и директорите на JetFinance - българска финансова институция. До продажбата ù на BNP Paribas през юли 2007 г., JetFinance се превръща в най-големият независим потребителски заемодател в Югоизточна Европа, като отпуска над 1,5 милиона заеми, възлизащи на около 500 млн. евро, на над  700 000 български физически лица.

„Теленор Банка” е посочена като пионер в дигиталните банкови услуги в страната – „единствената интернет базирана и на първо място мобилна банка в Югоизточна Европа” с над 300 000 клиенти.
Коментари: 0