11 български плажа със „Син флаг“

Тази година те са с един повече от предходната

11 български плажа със „Син флаг“
10113 ~ 1 мин. четене

Тази година 11 български плажа получават престижния знак за чистота на ивиците и спазване на екологичните норми “Син флаг”. През 2017 г. плажовете с отличието за безопасност и чистота на водата са с един повече в сравнения с отличените през предходното лято, пише travelbulgaria.news.

След 2 години отсъствие в списъка на най-добрите родни плажове със знака може да се похвали просторната ивица в Албена.

Сред новите призьори на знака “Син флаг” е и плажът на Бялата лагуна в Каварна. За разлика от миналата година, в престижния списък отсъства плажът на Слънчев бряг -север, заради неуредици при избора на стопанин на ивицата. 
Останалите отличени запазват знака от миналото лято – плажовете Оазис, Дюни, Созопол-Харманите, Поморие-Изток, Слънчев бряг-юг, Свети Влас-централен, Свети Влас-нов плаж, Свети Влас-изток и плажът на яхтеното пристанище Марина Диневи.

Всички плажове в България са общо 238, като близо половината са отдадени за стопанисване. Все повече туристи се интересуват при избора на хотел от сертификата, който има плажа. Забелязва се и тенденция повечето големи туроператори също да категоризират ивиците, край които предлагат лятна ваканция.

Подкрепи Economic.bg