Български щанд за 50-ти път на най-значимия туристически форум

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри щанда на България на престижния форум в Берлин

Български щанд за 50-ти път на най-значимия туристически форум
Български щанд се открива за 50-ти път на най-значимия туристически форум ITB Берлин. Министърът на туризма откри щанда на България, който е сред още 180 държави – участнички в изложението. Събитието ще се проведе от 7 до 11 март в немската столица.

По думите на Ангелкова страната ни е сред най-дългогодишните изложители. Тя допълни, че Германия е водещ пазад за входящ туризъм за България. През 2017 г. германските туристи, пътували у нас са повече от 870 хил. и нарастват с 5,3 на сто спрямо година по-рано. В първия месец на 2018 г. посетителите от Германия са близо 12 хил. като се увеличават със 7,7% в сравнение с януари миналата година. 

В тазгодишното изложение в Берлин България участва с представителен щанд с площ от 400 кв. м. На него освен Министерството на туризма има още 40 съизложители, сред които български общини и представители на бизнеса. Общо през миналата година на ITB Берлин изложителите са били 10 хил. от 180 страни. Посетителите са били 160 хил., от които 100 хил. са професионалистите. Прогнозите са тази година форумът да привлече още по- голям интерес. 

Основен фокус в българското представяне са възможностите за туризъм по Черноморието, както и културно-исторически и балнео- и СПА продукти, които страната предлага.  Това са най-търсените видове туризъм както от професионалистите, така и от масовата публика. Интересна част от промотирането на страната е глаголицата. Гостите на форума ще могат да получат документ с името си изписано на глаголица. През уикенда ще имат възможност да видят и автентични фолклорни танци. 
Коментари: 0