Български стартъп с финансиране от Швейцария

Tickey ще участва в международен акселератор

Български стартъп с финансиране от Швейцария
Българският стартъп за мобилни билети TICKEY получи международно признание от швейцарския Kickstart Accelerator и вече е една от 30-те стартиращи компании в тазгодишната програма на известния акселератор. 

Kickstart има за цел да открие и подпомогне най-добрите стартъпи в света, развиващи се в следните 4 направления: Food; Smart & Connected Machines; Future & Emerging Technologies и Fintech. 

TICKEY, заедно с още 4 компании, бяха селектирани за участие по вертикалата Future & Emerging Technologies. Част от екипа на българския стартъп ще прекара 3 месеца в инкубатора на Kickstart Accelerator в Цюрих. Компаниите ще получат финансиране в размер до 25 000 CHF, с които от 22 август ще имат възможността да разгърнат бизнеса си, да намерят нови партньори и възможности в Швейцария и региона.

Партньори на Kickstart са фирми и организации, включени в програмата Digital Zurich2025. Част от тях са швейцарските железници SBB CFF FFS, SWISSCOM и общината на Цюрих. На участниците в програмата ще бъде дадена възможност да разработят пилотни проекти, заедно с партньорите на акселератора.

Междувременно, TICKEY вече може да се похвали и с мобилна версия за всички iOS устройства. Приложението е активно за смарт устройства с операционна система Android версия над 4.3 и на всички iOS устройства. 

Към момента, с TICKEY могат да купуват билети пътниците на фериоботната компания FalRiver в Корнуол. Преговорите за внедряване и инсталация в някои от най-големите европейски градове продължават, и съвсем скоро TICKEY ще улесни пътуването на милиони хора в Европа.
Коментари: 0