Българският ансамбъл показа класа на контролното в \"Арена Армеец\"

Момичетата на Весела Димитрова представиха за втори път пред публика двете си нови композиции

Българският ансамбъл показа класа на контролното в \
1604 ~ 1 мин. четене
Автор: Вероника Тонева
Българският ансамбъл по художествена гимнастика представи двете си нови съчетания на контролното състезание в "Арена Армеец" във вторник. Момичетата в състав Елена Бинева, Лаура Траатс, Теодора Александрова, Мадлен Радуканова и капитанът Симона Дянкова вдигнаха на крака публиката с класни композиции с много риск, енергия и настроение. Министърът на спорта Красен Кралев също наблюдава контролното на гимнастичките.

Съчетанието с пет обръча е по музиката на „Безродна невеста“, а композицията с три топки и две въжета е на динамичната песен на Джими Съмървил “You make me feel”, с нежния вокал на Жана Баргендорф.

Момичетата на Весела Димитрова направиха генералната си репетиция преди Гран При на Москва, което ще се проведе през уикенда в руската столица. Ансамбълът изигра две безгрешни композиции, но по настояването на старши треньора Весела Димитрова момичетата повториха съчетанието с 5 обръча и вече се появиха грешки, които се дължат на напрежението пред родната публика. Триката също очароваха погледите отново с красиви линии, запомнящи се цветове и идейност.

В Москва ансамбълът ще премери сили с основния си конкурент – отбора на домакините Русия, и за първи път ще покаже композициите си за състезателния сезон пред съдиите. Тази година е важна за българската художествена гимнастика, тъй като в София в началото на септември ще се проведе най-сериозният форум – Световното първенство.

Екипът на Economic.bg пожелава успех на момичетата през целия състезателен сезон!


Подкрепи Economic.bg