Банковата група LIoyds затваря 150 клона

До три години ще бъдат закрити 9 хил. работни места

Банковата група LIoyds затваря 150 клона
164 ~ 1 мин. четене
Британската банкова група LIoyds потвърди изтеклата в световните медии информация, че възнамерява да затвори 150 клона и да закрие 9000 работни места в следващите три години, предаде BBC.

Британската държава е миноритарен собственик с дял от 25% в групата. Правителството намали дела си от близо 39% от септември миналата година при две отделни продажби на акции.

"Промените целят да отговорят на нуждите на нашите клиенти, които нарастват бързо", обясни изпълнителният директор на LIoyds Антонио Орта-Осорио, който обеща възвръщаемост на акционерите. 
LIoyds се стреми до 2017 г. да отчете годишни икономии от 1 млрд. британски лири (1,29 млрд. евро) годишно.

Британската банкова група е достигнала печалба от 1,61 млрд. британски лири през първите девет месеца на годината, отбелязва BBC. LIoyds е заделила 900 млн. британски лири, за да покрие евентуални искове по споровете, свързани с продажбата на застраховки "защита на плащанията" във Великобритания. Скандалът с тези застраховки струва на групата общо 11 млрд. британски лири. 

LIoyds обяви още, че ще инвестира 1 млрд. британски лири в дигитални технологии, тъй като все повече клиенти използват мобилно банкиране.
Подкрепи Economic.bg