Барак и Мишел Обама сключиха рекорден договор за издаване на две книги

Това ще е третата книга на американския президент

Барак и Мишел Обама сключиха рекорден договор за издаване на две книги
956 ~ 1 мин. четене

Американският президент Барак Обама (2009-2017 г.) и съпругата му Мишел Обама сключиха рекорден договор с издателство Penguin Random House за издаването на две книги.

Според Financial Times издателят, който не уточнява стойността на договора, е приел да сложи на масата над 60 млн. долара, за да си гарантира правата за двете книги. Ако сумата бъде потвърдена, това ще нареди договора сред най-доходоносните в историята на книгоиздаването. 

Американският писател на полицейски романи Джеймс Патерсън подписа през 2009 г. договор, оценен от няколко медии на 150 млн. долара, само че за 17 книги.

Предшественикът на Обама в Белия дом Джордж Буш получи около 10 млн. долара за мемоарите си. Преди него Бил Клинтън получи 15 млн. долара за автобиографията си "Моят живот".

Барак Обама вече публикува две книги, "Мечтите на моя баща" (1995 г.) и "Дързостта на надеждата" (2006 г.), всяка от които се продаде само в САЩ в над три милиона екземпляра. Мишел също има издадена през 2012 г. книга за градинарство и хранене на име "Отгледано в Америка".Подкрепи Economic.bg