Barter Week или как може да нощуваме безплатно из целия свят

В първото издание на събитието се включват и няколко места от България

Barter Week или как може да нощуваме безплатно из целия свят

През ноември тази година стотици хотели по целия свят ще предлагат безплатно настаняване на туристите в замяна на изпълнението на определени услуги.

От 19 ноември до 25 ноември 450 обекта в 60 страни по цял свят ще вземат участие в необичайното събитие, наречено Barter Week. През тази седмица туристите ще могат да отсядат безплатно на различни места, предоставяйки някои от своите умения в обекта за настаняване или обучавайки домакините на нови умения.

Как ще функционира Barter Week – сайтът, посветен на събитието, съдържа списъци на участващи в бартерната схема B&B като се организира по страни. Всяка оферта съдържа списък с желания на хоста, който описва какво се иска в замяна на безплатното гостоприемство. След като изберете услуга, от която се интересувате, може да разгледате някоя от публикуваните заявки като просто се свържете с домакините.

Ако няма списък с желания, пътешественикът е свободен да предлага собствен бартер, например уроци по танго, уроци по чужд език или нещо друго - единственото ограничение е вашето въображение. Собствениците в B&B, които искат да се регистрират в Barter Week, могат просто да добавят своето име към сайта, с презентация, снимки и описания на предлагания бартер.

Любопитно е, че в необичайното събитие се включват и българи. Засега оферти има от Банско, Русе, Попово и Ковачевица. Най-много умения търсят от Попово като те искат да намерят хора, които да им помогнат в обновяване на сайта им, търсят и художник, дърводелец и други.

Ако решите, че искате да станете част от първата в света Barter Week, повече подробности може да намерите на сайта на събитието.

Коментари: 0