Басейните с най-невероятни гледки в света

Докато почивате, може да се насладите на невероятни природни чудеса

Басейните с най-невероятни гледки в света
6002 ~ 2 мин. четене

Инфинити басейн – да, страхотна идея,  но само толкова вече е отживелица. Днес всеки луксозен хотел, който иска да привлече гости с различни невероятни екстри, трябва да разполага не просто с такъв басейн, а той да има изумителна гледка към най-невероятните места на планетата ни.

Ето и няколко хотела, които ще ви впечатлят не само с удобно настаняване и допълнителни екстри, но и с най-невероятните гледки, на които да се наслаждавате, докато плувате. Препоръчани са от "Индипендънт".

Hotel Hubertus, Южен Тирол, Австрия

Той се извисява на 40 фута над земята и ще ви предложи едновременно невероятна гледка към небето, извисяващите се планински върхове на Доломитите и надолу към долината, ако не се страхувате да гледате. Дължината му е 80 фута, има и прекрасна тераса за слънчеви бани. Цените на двойна стая започват от 284 евро.

Hotel Arts, Барселона

Този басейн е за любителите на изкуството. Срещу него се извисява 52-метровата скулптура на Франк Гери El Peix – златна риба, подарена на общината за провеждането на Олимпийските игри през 1992 г. Двойните стаи в хотела са от 270 евро.

Hilton Molino Stucky, Венеция

Сам по себе си басейн във Венеция е необичаен, а още по-малко на покрива, с гледка към един от най-романтичните градове в света. За какво повече да мечтае човек, докато релаксира? Цените са от 280 евро за стая.

Marina Bay Sands, Сингапур

Това е може би най-известният инфинити басейн в света, с невероятна гледка към небостъргачите на Сингапур. Бъдете внимателни, намира се на 57-я етаж и не е за страхливи. Цените са от 492 сингапурски долара.

Lalit Temple View Khajuraho, Индия

Наричат ги „Храмовете на Кама Сутра” заради еротичните скулптури, но нека това не ви заблуждава – целият храмов комплекс Каджухаро в Мадая Прадеш е невероятно красиво място. Басейнът в хотел Лалит гледа точно срещу Западните храмове. Цената на стая е 8900 индийски рупии (около 105 паунда).

Loisaba Tented Camp, Кения

Кацнал на върха на висок 600 фута склон, този басейн ви предоставя гледка към резервата Лоисаба в северна Кения. 

Мястото е известно като един от най-важните коридори в миграцията на слоновете, а приходите на хотела се даряват за издръжката на резервата, така че ще участвате в благородна кауза. Цената на двойна стая е от 300 долара на човек.

Oberoi Wildflower Hall, Индия

Плувайки, тук ще се наслаждавате на невероятна гледка към Хималаите. В Симла, лятната столица на британския радж,  ще останете впечатлени от заобикалящите 20 акра кедрова гора и ще усетите невероятния й аромат, докато релаксирате. Цената на двойна стая е от 35 00 0 индийски рупии (415 паунда) на човек.

Tierra Atacama, Чили

Грандиозен в своята простота, този инфинити басейн предоставя гледка към сърцето на пустинята Атакама, а в далечината се извисяват Андите. Цената на двойна стая е от 1195 паунда с пълен пансион.

Portavadie, Аргил, Шотландия

От най-големия външен инфинити басейн и спа с минерална вода имате първокласна гледка към Лох Файн и планините наоколо. Цената на двойна стая е от 133 паунда, със закуска.

Alila Jabal Akhdar, Оман

Намира се в планината Ал Хаджар, 2500 метра над морското равнище, сред каньони и клисури. Изживяването си заслужава. Цените са от 491 долара за двойна стая, със закуска.

Подкрепи Economic.bg