„Белчински извор” е най-новата СПА дестинация

„Главболгарстрой” отбелязва своята 50-годишнина с откриването на уникален обект за отдих

„Белчински извор” е най-новата СПА дестинация

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

22275 ~ 2 мин. четене
Татяна Явашева Автор: Татяна Явашева

СПА Комплекс Белчински Извор е най-новата дестинация за релакс. И може да сте сред първите, които да направят резервация за уникално петзвездно преживяване.

Комплексът е разположен върху 80 дка. СПА центърът е направен по най-високите стандарти, с минерален басейн и зони за релакс, солни стаи, топила и джакузи. Има десет къщи, които може да бъдат разделени между две семейства или приятели. 

Всяка къща е различна и е с наистина вдъхновяващ дизайн, постигната е неповторима атмосфера. Конопена и стъклена къща, както и по две варови, дървени, глинени и тухлени къщи, всяка от които е със своя неповторим чар. Има и две вили на влюбените – „Венера” и „Ромео и Жулиета”. 

Те разполагат със самостоятелна термо зона, и са подходящи както за младоженци, така и за други празнични моменти, за време на усамотение и напълно изключване от динамиката на всекидневието. На 20 декември се предвижда да отвори и строящият се в момента хотел. Ресторант „Изворът” вече работи и майстор-готвачът предлага най-доброто от местната кулинарна традиция и гурме кухнята, която може приятно да изненада всеки ценител на добрата храна.

Преданието гласи, че на това място е имало минерална вода, но белчинци са я запушили с кълчища и глина, за да не плащат данъци, разказва президентът на „Главболгарстрой” Симеон Пешов. Негова е идеята за създаването на този СПА комплекс, който в годините търпи развитие, докато се стигне до сегашната концепция.  Особена е заслугата му за възраждането на Белчин, откъдето той е родом.

Когато Симеон Пешов бил ученик, директорът на училището ги качвал на хълма, на който стърчали две кули и зарити в пръст стени. Там той разказвал легенди за крепостта Цари Мали град и за императрица Гала Плацидия. По желание на президента на „Главболгарстрой” преди години започва проучването на хълма, той е в основата на реконструкцията на културно-историческия комплекс Цари Мали град. Поема и риска да провери дали от недрата на земята ще бликне минерална вода, както се твърди в преданието. Сега този сондаж захранва с целебна вода модерния СПА комплекс – в него историческото минало и легендите присъстват по начин, който подтиква гостите да научат повече за миналото на този край.

Намали оборотите, спри за малко и се вслушай в песента на природата, остави се да те завладее и отпусне, почувствай я и заживей отново в хармония, казват от СПА Комплекс Белчински Извор. Тук е място, което е истинско постижение на българското строителство и архитектура, което съчетава най-модерното с живата традиция. С този специален обект „Главболгарстрой” по запомнящ се начин отбелязва своята 50-годишнина.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg